​​​​​​​Na šta se ti greješ?

Sa zahlađenjem koje donose jesenji i zimski meseci, energetske potrebe domaćinstava se drastično uvećavaju. Za brojne građane, grejna sezona, pored imperativa zagrevanja stana ili kuće i održavanja komfora, donosi i povećane finansijske izazove. Procene su da troškovi zagrevanja domaćinstava čine oko 10% ukupnih troškova.
 
U poslednjih par godina sve više smo svesni da sa početkom grejne sezone dolazi i do pojačanog zagađenja vazduha. Zvanični podaci nedvosmisleno upućuju na to da je zagađenje vazduha u gradovima širom Srbije primarno povezano sa načinom na koji se domaćinstva greju. Kako da zagrejemo svoje domove na način da – održimo komfor i dobru sobnu temperaturu; možemo da platimo račune; smanjimo ili potpuno eliminišemo zagađenje vazduha? Čini se da su građani, u ovoj situaciji, stavljeni pred rešavanje vrlo komplikovane jednačine.
 
Čista i dostupna energija za sve – ovaj ideal, formulisan kao 7. od 17 ciljeva održivog razvoja, trebalo bi, prema Agendi 2030, da postane stvarnost.

​​​​​​​ Pridružite nam se u razgovoru o tome postoje li prečice na putu do postizanja ovog cilja, kao i na koji način da zajednički rešimo komplikovanu jednačinu grejanja domaćinstava, a da imamo čist broj i ne budemo u minusu. 

​​​​​​​

U 60 minuta vebinara o ovim i drugim temama pričamo sa vodećim stručnjacima u Srbiji:


  • Aleksandar Macura

    Programski direktor, RES fondacija

  • Slobodan Jerotić

    Direktor, JKP „Toplana Šabac“

  • Ognjan Pantić (Moderator)

    Koordinator projekata, Beogradska otvorena škola

  • , ,