Velkommen til webinar!


Riksdagsvalget i Sverige 2022​​​​​​​​

Dato: 30. august
Tid: 09:00
Sted: Webinarjam / Vulkan 16


Det er knyttet stor spenning til riksdagsvalget i Sverige søndag 11. september. Mye har skjedd siden valget i 2018. Den svenske regjeringen har blant annet måttet håndtere koronapandemi, sosial uro og gjengkriminalitet, mistillitsforslag og regjeringskriser, en ny sikkerhetspolitisk situasjon og en historisk Nato-søknad.

Foran valget i september har Socialdemokraterna styrt Sverige siden 2014, og i november 2021 tok Magdalena Andersson over som statsminister. Hvordan har svensk politikk og samfunnsliv endret seg de siste årene? Hva er de aktuelle regjeringsalternativene foran valget i september? Kan den borgerlige blokken overta makten, og hvilke endringer kan vi få dersom Sverige får en ny regjering? Hvilken rolle vil det kontroversielle Sverigedemokraterna ha ved valget? Hvilke saker er viktigst for svenske velgere, og hvilke blir avgjørende ved dette valget?

​​​​​​​Disse og andre spørsmål gleder vi oss til å få vite mer om når vi tirsdag 30. august får besøk av Christian Syse, Norges ambassadør til Sverige fra 2017-2021 og Karin Nelsson, administrerende direktør i det svenske analyseselskapet Demoskop, som følger den svenske folkemeningen tett. Martin Stubban, rådgiver i Opinion, vil bidra til å kaste lys over forskjeller mellom norske og svenske velgere ved å speile noen av funnene fra Demoskops politiske målinger. Vi samler dem til en panelsamtale etter at de har holdt hver sin innledning.

Velkommen til en time fylt med mye kunnskap om politikk og samfunnsliv, målinger og velgeradferd – og engasjement og formidlingsglede, tirsdag 30. august klokken 09:00!

​​​​​​​Webinaret er gratis og åpent for alle. Dersom du ønsker å delta fysisk på frokostseminaret hos oss på Vulkan 16, kan du melde deg på her. 

  • Opinion

  • , ,