Kunskapswebbinar onsdag 23 november 18.30 - kostnadsfritt att delta!

Kunskapswebbinar om osteoporos

Det är en allvarlig folksjukdom, till och med en av våra dödligaste sjukdomar. Idag är Sverige ett av världens bensköraste land!

Hur ska vi bryta trenden och vad kan du själv göra för att minska risken att drabbas av osteoporos? Välkommen till webbinar 23 november kl. 18.30 med professor Mattias Lorentzon, samt representanter för osteoporosförbundet. 
 
Idag är osteoporos en kraftigt underdiagnostiserad och underbehandlad sjukdom – trots att så många som hälften av alla kvinnor och var fjärde man väntas få en benskörhetsfraktur under sin livstid. När nu nya styrande tar plats i många av våra regioner är det hög tid att öka de politiska beslutsfattarnas kunskap om och prioritering av en av våra dödligaste (tredje vanligaste dödsorsaken efter demens och hjärt-kärlsjukdom) och mest kostsamma sjukdomsområden.

Webbinaret leds av Anna Liljeberg och gäster är en av Sveriges främsta experter på osteoporos, Mattias Lorentzon, professor vid Göteborgs universitet, Universitetssjukhusöverläkare Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Dessutom medverkar Mai Bergström och Anita Sandström, ordförande resp. vice ordförande för osteoporosförbundet. De kommer att ge en rapport från verkligheten och berätta om hur läget är för osteoporosdrabbad i Sverige. 

Dag: Onsdag 23 november
Tid: 18.30 – 19.30
Plats: Online – i din mobil, surfplatta eller dator

Kostnadsfritt för alla att delta.

Webbinaret produceras i samarbete med UCB Pharma och osteoporosförbundet.

 • Anna Liljeberg

  Moderator

 • Mattias Lorentzon

  Föreläsare

 • Anita Sandström

  Föreläsare

 • Mai Bergström

  Föreläsare

 • , ,