Sköna Söndag online 26 juni 10.00

Författarträff med Maria Farm


 

Välkommen till författarträff med Maria Farm

Han är så bra på att ta egentid”. Det är ett uttryck som du säkert har hört förr – och kanske upplevt själv. Maria Farm, leg. psykolog och leg. psykoterapeut, har skrivit en bok med just den titeln – med erfarenheter hämtade direkt från terapirummet.

Välkommen till reprisen av ett spännande författarsamtal om det vardagligt ojämställda. Hur långt har vi egentligen kommit med jämställdheten 2022? Anna Liljeberg modererar samtalet.

Maria Farm har skrivit flera bästsäljande böcker om bland annat sorg och fobier, och medverkar ofta som expert inom psykologi i radio, tv och tidningar. I boken ”Han är så bra på att ta egentid” (Natur & Kultur) får vi vet mer om olika strukturer som leder till ojämställdhet – i relationer, i familjen och på arbetet. Det handlar om vem som får styra över tiden och får störas, vem har tolkningsföreträde, vem tar ansvar i vardagen? Om alla ohörda röster i arbetslivet. Men också om lust, olust, om kontroll, hot och våld.
 
Hör Maria Farm berätta om sina erfarenheter från möten med klienter och om vad forskningen säger. Men det blir självklart också förslag på hur vi kan förändra mönstren!

Webbinariet sändes den 5 maj i samarbete med Natur & Kultur  

.

  • , ,