Gratis Power Webinar [60 minutes]

MET ELKAAR BOUWEN AAN VERTROUWEN:​​​​​​​
Hoe we met een “Sense of Belonging” 
zorgen voor Liefde en een Enorme Kracht​​​​​​​​.

In dit LIVE Power Webinar is Jan Terlouw onze gast. Voor mij is dit extra bijzonder, want Jan Terlouw was de eerste spreker met wie mijn vader precies 35 jaar geleden het sprekersbureau Assemblee Speakers begon, zegt Maurice van der Kant, host van dit webinar en directeur van Assemblee Speakers.

Natuurkundige, oud-politicus en schrijver, Jan Terlouw, nu 88, staat nog steeds met energie in het leven. Alles wat er nu nog nodig is, is de moed om na de crisis veranderingen door te voeren, zegt hij.
Uiteindelijk gaat het om die sense of belonging, dat zorgt voor liefde en een enorme kracht. En dat geldt ook voor de samenleving. Dus laten we deze tijd gebruiken om dat gevoel te verstevigen. Want hoe meer mensen zich erbij voelen horen, hoe groter de kracht om er gezamenlijk iets moois van te maken.[bron: De Volkskrant]

Sinds zijn pleidooi in De Wereld Draait Door, waarin Jan Terlouw de kijkers toesprak weer van het goede van de mens uit te gaan, kwam er geen einde aan “zijn touwtje-uit-de-brievenbus-tour”. De voormalige kernfysicus, D66-leider, vicepremier, minister van Economische Zaken, Commissaris van de Koningin in Gelderland, Eerste Kamerlid en bekroond kinderboekenschrijver, kreeg zeven minuten van het tv-programma om het Nederlandse volk toe te spreken, als cadeautje voor zijn 85ste verjaardag.

Terlouw sprak over vertrouwen. Over zijn kindertijd, toen de touwtjes nog uit onze brievenbussen hingen. ‘Die hangen er niet meer’, zei hij zichtbaar geëmotioneerd. ‘We vertrouwen elkaar niet meer.’ We moeten terug naar die tijd, betoogde hij. Zijn verhaal raakte bij velen een gevoelige snaar. De uitnodigingen om te komen spreken vliegen hem sindsdien om de oren. Tot het coronavirus.

​​​​​​​In dit webinar bouwen we met elkaar aan vertrouwen. Wat is er nodig om het Klimaatprobleem en de Honger mondiaal op te lossen? Hoe kunnen we samen in deze tijd zorgen voor een betere toekomst van onze kinderen en kleinkinderen?

 • Jan Terlouw

  Natuurkundige, vm Vice-Premier en Schrijver

 • Maurice van der Kant

  Host, Assemblee Speakers, Founder bookingworldspeakers.com


 • Bouwen aan Vertrouwen = Bouwen aan een Beter Leven met en voor elkaar.

 • Hoe gaan we naar een circulaire economie?

 • Waarom is het net nu belangrijk om het Klimaat- en Hongerprobleem samen Mondiaal op te lossen?

 • De Toekomst van onze Kinderen en Kleinkinderen.

 • Over Jan Terlouw

  ​​​​​​​1931 Geboren in Kamperveen
  1956 Doctoraal wis- en natuurkunde, Utrecht
  1964 Gepromoveerd op onderzoek naar kernfusie
  1970 Lid gemeenteraad Utrecht
  1970 Zijn eerste kinderboek, Pjotr. Daarna volgen onder meer Koning van Katoren (Gouden Griffel), Oorlogswinter (Gouden Griffel), Briefgeheim, en Oosterschelde Windkracht 10, waarvan er meerdere werden verfilmd. Daarnaast schrijft hij boeken voor volwassenen, ondermeer met zijn dochter Sanne.
  1971-1981 Lid Tweede Kamer voor D66
  1981-1982 Vicepremier en minister van Economische Zaken in tweede kabinet-Van Agt
  1983-1991 Secretaris-generaal Conferentie Europese transportministers, Parijs
  1991-1996 Commissaris van de koningin in Gelderland
  1999-2003 Lid Eerste Kamer

 • , ,