GRATIS WEBINAR

Onderwijs tijdens en vooral ook na Corona

Nu we stilstaan van Corona verlost geraken, kunnen we niet enkel de staat opmaken van wat het betekende voor onderwijs, maar ook kijken wat de gevolgen voor onze kinderen en het onderwijs in het algemeen kunnen zijn. Pedro De Bruyckere gaat tijdens dit interactieve webinar in op de belangrijkste tendenzen, maar ook op enkele zaken die minder vaak belicht worden.

Pedro De Bruyckere is onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent en verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren. Hij is auteur van diverse boeken over educatie. Als spreker streeft hij er steeds naar om moeilijke theorieën zo helder mogelijk te verklaren en te vertalen naar de praktijk aan de hand van ontelbare voorbeelden.

‘We lopen geen sprint, maar een marathon’ blogde Pedro De Bruyckere aan het begin van de Corona-crisis. Dit leken profetische woorden, maar ze waren fout. We waren bezig met een halve marathon die gevolgd zou worden door nóg een halve marathon wanneer de scholen weer open gingen.

Hoe houden we dit vol? Wat zijn de gevolgen voor leerlingen en belangrijker: hoe kun je proberen de negatieve effecten tot een minimum beperken?

Onze host van deze editie is YouTube docent Peter Hoefnagels. Peter Hoefnagels is met 356.000 abonnees en 2 miljoen weergave per maand de grootste Youtube docent in Nederland. Peter laat in zijn video’s zien welke manieren en methodes er zijn om met een klas om te gaan.

  • Pedro de Bruyckere

    Mythbooster over het onderwijs, onderzoeker en pedagoog.

  • Peter Hoefnagels

    YouTube docent, trainer, trainingsacteur en host

  • , ,