CvZ Juridik bjuder in till ett kostnadsfritt seminarium inom arbetsmiljö 

Arbetsmiljöarbete; Hur man arbetar med SAM

Arbetsmiljöarbete, hur man arbetar med SAM

Vad betyder SAM – systematiskt arbetsmiljöarbete? 
Hur jobbar man med det i praktiken?

Vi går igenom grunderna i arbetsmiljöansvaret som åvilar alla arbetsgivare. 
​​​​​​​Vi kommer bland annat gå igenom vad SAM-ansvaret i praktiken innebär och hur man bäst jobbar med framtagande och efterlevande av rutiner och säkerhetsföreskrifter, och hur man ska hantera personal som inte följer dessa.
​​​​​​​
Under detta en timme långa webinarium går våra jurister igenom vikten av att ha ett fungerande systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM). Vi pratar om  vilka arbetsmiljöregler som är viktiga att tänka på utifrån ett SAM-perspektiv och vikten av samverkan.

Ni har möjlighet att ställa frågor till juristerna i chatten, så att ni kan få den kunskap och verktyg ni behöver för att klara de mest grundläggande kraven i arbetsmiljölagstiftningen.
​​​​
​​​​​​​Tisdagen den 20 april 2021, start 09:00.

Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.

Ni som hade velat delta, men har svårt att få till det med tiden, registrera er anmälan så får ni efter sändningen en länk till reprisen skickad till er mail.

​​​​​​​Seminariet hålls utan kostnad

Vi kommer att gå igenom saker som;

 • Regler som har betydelse för arbetsmiljön, hur skapar man ett hållbart arbetsmiljöarbete utifrån den gällande lagstiftningen,

 • Åtgärder för att förebygga ohälsa och olycksfall - lär er hur man ska arbeta med riskbedömningar och åtgärdsplaner, vilka rutiner som ska finnas på plats m.m.

 • Roller och ansvar i arbetsmiljöarbetet -  vem ser till att policyn följs, och vems ansvar är det när det inte fungerar.

 • CvZ Juridik

  Arrangör

 • Alexander Clomén

  Managing partner / Jur. kand. CvZ Juridik

 • Vanessa von Zweigbergk

  Partner / Jur. kand. CvZ Juridik

 • , ,